Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ




Δείτε τη μαγεία της φύσης . Δείτε πως μια βασίλισσα βγαίνει από την κυψέλη της για την γαμήλια πτήση της. Πρόκειτε για μια διαδικασία που η βασίλισσα βγαίνει έξω από την κυψέλη της , έτσι ώστε να ζευγαρώσει με 7 έως 17 κυφήνες οι οποίοι μπορεί να προέρχονται από πολλές κυψέλες. . Οι κυφήνες έπειτα από το ζευγάρωμα πέφτουν νεκροί...
   Η βασίλισσα αφού ζευγαρώσει γυρνάει στην κυψέλη της και εγκαθίσταται εκεί όπου και θα γεννήσει εκατομμύρια γονιμοποιημένα αυγά , και δεν θα ξανά χρειαστεί ποτέ στη ζωή της να  ξανά ζευγαρώσει.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ



Η βασίλισσα έπειτα από την γέννησή της μετά από μια εβδομάδα , αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες βγαίνει για την γαμήλια πτήση της.



και έπειτα γυρίζει στην ίδια ακριβώς κυψέλη από την οποία έφυγε, όντας έτοιμη να γεννήσει εκατομμύρια γονιμοποιημένα και αγονιμοποίητα αυγά. Η βασίλισσα μετά από αύτο το ζευγάρωμα δεν θα ξαναβγεί ποτέ ξανά για να ζευγαρώσει.


Οι εργάτριες είναι υποταγμένες στη βασίλισσα , ταίζοντας την και βοηθώντας την σε ότι χρειαστεί. Η βασίλισσα εκκρίνει κάποιες ουσίες που λέγονται φερομόνες.  Οι φερομόνες είναι οι ουσίες που υποτάσσουν τις μέλισσες στη βασίλισσα και τις ειδοποιούν ότι η βασίλισσα ζει. Επίσης οι φερομόνες κρατάνε ενωμένο το μελίσσι.


Η Βασίλισσα της κυψέλης είναι η Μάνα όλου του μελισσιού και από αυτή εξαρτάται το μέλλον
του!!!!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου